Įspūdžiai iš aktyvios vaikų plaukimo stovyklos

Baseine „Olimpinė pradžia“  pavasario vaikų atostogų metu  buvo surengta aktyvi plaukimo stovykla. Vaikams buvo siūloma rinktis 1-os dienos arba 3-jų dienų trukmės stovyklą. Didžiulio susidomėjimo sulaukė 3-jų dienų stovykla. Dalyvių amžius nuo 7 m. iki 14 m. Visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias komandas, kurių pavadinimai buvo:

1. ERELPLAUKIAI
2. MĖLYNIEJI BANGINIAI
3. RAUDONOJI LIEPSNA
4. ŽALIEJI DELFINAI

Stovyklos tikslas: populiarinti plaukimo sporto šaką ir vaikų aktyvumą!

Dieną pradėdavome nuo pramankštos Vingio parke. Kasdien  turėjome užsiėmus baseine. Mokėmės plaukti visais stiliais (laisvu stiliumi, nugara, krūtine ir peteliške) ir žaidėme įvairiausius žaidimus visame baseine. Po skanių pietų keliaudavome į mokyklos klasę susipažinti su vaizdo medžiaga apie plaukimą ir jo naudą kiekvieno gyvenime, vykdėme įvairias saviraiškos užduotis kūrybinėse dirbtuvėse. Sporto salėje mūsų laukė įvairūs, įdomūs ir aktyvus komandiniai žaidimai, kurių metu vyko kova dėl nugalėtojo vardo ir apdovanojimų. Dienos pabaigoje aptardavome dienos įvykius, įspūdžius ir išsidalinę pagrindinius apdovanojimus, DELFINUKUS, laimingi trumpam išsiskirdavome iki kitos dienos ryto.

Nugalėtojų lentelė:

1. ERELPLAUKIAI surinko 21 delfiną – 1 vieta;
2. ŽALIEJI DELFINAI surinko 19 delfinų – 2 vieta;
3. RAUDONOJI LIEPSNA surinko 16 delfinų – 3 vieta;
4. MĖLYNIEJI BANGINIAI surinko 14 delfinų – 4 vieta.

Viena iš kūrybinių užduočių, kurios metu reikėjo panaudoti 10 duotų žodžių ir sukurti istoriją:

Linksmybės vandenyje

VANDENS parke vyko LINKSMYBĖS. TRENERIAI vaikus mokino plaukti peteliške. VAIKAI AKTYVIAI mokėsi plaukti. VANDUO buvo ne šiltas, tačiau vaikai priprato. Bet TRENIRUOTĖS buvo ilgos ir sunkios. Vaikai dirbo komandomis. Kiekvienos treniruotės pradžioje vaikai darė APŠILIMĄ. Kiekvienos komandos vaikai buvo DRAUGAI. Kiekvienos treniruotės pabaigoje jie darydavo ŠUOLIUS į vandenį. Vaikams BASEINE patiko.
Raudonoji komanda

Aš buvau stovykloje. Ten buvo daug gerų DRAUGŲ. Ten buvo ir TRENERIS vardu Romanas. Mes buvome Vingio parke. Ten darėme nedidelę TRENIRUOTĘ. Buvom tokie AKTYVŪS! Kai grįžome ėjome į BASEINĄ. Kai kurie darė ŠUOLIUS į VANDENĮ , o kiti plaukiojo it žuvys. Ten buvo LINKSMA! Po to susibūrėme į KOMANDAS. Ėjome į sporto salę ir darėme APŠILIMĄ. Po to aptarėme visą dieną. Taip ir baigėsi diena.

Žalioji komanda

VAIKAI pirmą kartą atėjo į BASEINĄ. TRENERIS pradėjo juos TRENIRUOTI. Treneris vedė APŠILIMĄ. Vaikai ĮŠOKO į vandenį. Jie visą treniruotę buvo AKTYVŪS. Trenerio puiki KOMANDA. Treneris pakvietė į LINKSMYBIŲ kambarį. Mes esam puikūs DRAUGAI.
Oranžinė komanda

Vieną kartą DRAUGAI atėjo į TRENIRUOTĘ. TRENERIS jiems liepė APŠILTI. Tada treneris KOMANDAI liepė ŠOKINĖTI į VANDENĮ. Baseine vaikams buvo labai LINKSMA. BASEINE jie AKTYVIAI praleido laiką.

Mėlynoji komanda

Daugiausiai DELFINUKŲ surinkusi komanda gavo nemokamus apsilankymus baseine.

Comments are disabled.